Народний артист України Валерій Маренич отримав у Луцьку квартиру. Сертифікат на однокімнатне житло площею 58,4 квадратних метра йому передали голови облдержадміністрації Борис Клімчук та обласної ради Володимир Войтович. Мешкатиме 66-річний співак на вулиці Чорновола.

— Мною, Володимиром Войтовичем та головою правління ВАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Віктором Чорнухою було прийняте спеціальне рішення: забезпечити житлом Валерія Маренича, — розповів Борис Клімчук. — У нас є порозуміння з волинськими будівельниками, обсяги будівництва житла зростають, тому маємо можливість допомагати. Щоправда — в унікальних випадках.

Валерій Маренич — людина й справді унікальна. Він народився 1 січня 1946 року в Кривому Розі. У 1971 році разом з майбутньою дружиною Антоніною Сухоруковою організував співочий дует, який посів перше місце на огляді вокально-інструментальних ансамблів у Харкові. В 1973 році до дуету долучилася сестра Антоніни — Світлана. Так народилося «Тріо Мареничів». У репертуарі колективу були народні й авторські пісні: «Сиджу я край віконечка», «Посилала мене мати», «Ой, у гаю при Дунаю», «Несе Галя воду», «Ой, під вишнею..», «Тиша навкруги», «Чом ти не прийшов» та інші.

У 1979 році фірма «Мелодія» записала їх першу платівку, а «Укртелефільм» зробив її відеоверсію. Цього року всім учасникам групи було присвоєно звання заслужених артистів Української РСР. 8 лютого 2003 року Валерію Мареничу присвоєно звання народного артиста України. На жаль, колектив уже давно розпався і його спів тепер можна почути лише із старих фільмів, платівок та дисків.

— У тебе велике українське серце, в тебе співає душа, — звернувся Борис Клімчук до          В. Маренича. — Ти живий, жива твоя пісня. Повертайся на сцену, а ми тобі допоможемо. Вже в травні до дня матері організуємо сольний концерт, щоб волиняни почули і згадали тебе.

Так склалося, що всі учасники відомого гурту «Тріо Мареничів» тепер живуть окремо. Мають своє житло. Останнім його отримав Валерій Маренич.

Волинська область.

На знімку: народний артист України Валерій Маренич виступає на сцені Луцького міського палацу культури на творчому вечорі пам’яті поета-пісняра Тараса Музичука. Грудень 2011 року.

Фото автора.