У четвер близько 4.30 ранку двоє озброєних злочинців напали на караул військової частини в Харкові. Убито солдата строкової служби. Начальника караулу й ще одного військовослужбовця поранено.

За попередньою інформацією, нападники були озброєні ножем і обрізом. У ЦГЗ ГУ МВС повідомили, що метою злочинців, мабуть, була стрілецька зброя, котра є в будь-якій військовій частині.

Прорватися на територію частини зловмисникам не вдалося. Одного зі злочинців — 33-літнього жителя Харкова — військові застрелили. Його 42-літнього спільника затримано.

Слідчим відділом Дзержинського райвідділу міліції м. Харкова порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України: довічне ув’язнення або від 10 до 15 років позбавлення волі.

О пів на п’яту — це саме той час, коли стомлений караул у будь-якій армії світу бореться зі сном. Згадана частина належить до Радіотехнічних військ, де служать солдати без особливої спецпідготовки. Зброя вартових, як правило, не приведена в бойову готовність — магазини від’єднані й вкладені в підсумки... Як удалося необстріляним хлопцям відбити збройний напад, ще належить з’ясувати. Але вже зараз очевидно: вони проявили героїзм, відкривши вогонь у відповідь під прицілом обріза.

Вбитому на КПП військовослужбовцеві строкової служби Володимирові Березюку було 20 років. Поранені — начальник караулу старший лейтенант Олег Гурін і солдат строкової служби Ігор Шило — прооперовані у військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Лікарі кажуть, що їхнім життям нічого не загрожує.

До Харкова вилетіла оперативна група Міністерства оборони України на чолі із заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенантом Григорієм Саковським. З місця події співробітники міліції вилучили обріз мисливської рушниці, два ножі й інші речові докази.