Помічник чергового ізолятора тимчасового утримання Млинівського РВВС прапорщик міліції Володимир Полицяк захоплюється живописом з дитинства. Після закінчення з відзнакою Млинівської художньої школи хотів стати професійним художником. Відслуживши в армії, працював художником-оформлювачем на автопідприємстві. З пензлем не розлучався і під час служби — портрети його авторства виставлялись у Центральному будинку Радянської Армії в Москві поряд із картинами відомих художників.

Володимир, як творча людина, завжди в пошуках нових ідей і захоплень. Свого часу його вабило море. Хоч і недовго, а на морській службі побував. Із Петропавловська-Камчатського ходив у п’ятимісячне закордонне плавання. Але тягнуло додому.

Коли Володимиру запропонували працювати в міліції, одразу погодився: хотів спробувати себе в новому амплуа. Службу почав помічником оперуповноваженого карного розшуку, згодом став інспектором патрульно-постової служби.

Та й нині Володимир Полицяк, якщо хоче відпочити душею, бере пензля й передає полотну свої почуття, переживання... Біля батька часто із пензлем і його син Мар’ян.

— Найбільше люблю писати портрети, в яких передаю не тільки зовнішність людини, а й риси характеру, певні емоції, — розповідає міліціонер-художник. — Не полишаю й історичної тематики... 

Не останнє місце у творчості займають пейзажі — мальовничі куточки Млинова. Найсвіжіший доробок митця — осінній парк біля будинку графів Ходкевичів. 

Володимир веде фотокартотеку своїх картин, бо деякі з них уже давно прикрашають будинки жителів Австралії, Польщі, США та інших країн. У планах — організувати виставку, створити колекцію картин про роботу колег-правоохоронців.

 

Млинів

Рівненської облаcті.