Днями головна площа Миколаєва кипіла від обурення та гніву під час акції «Громада проти беззаконня». Люди з плакатами «Покараймо винних!» прийшли під міськраду, коли стало відомо, що двох ґвалтівників 19-річної дівчини міліція відпустила із слідчого ізолятору на волю. Нагадаємо: троє місцевих хлопців у ніч з 9 на 10 березня поглумилися над Оксаною М., і змордоване тіло підпалили у ямі із будівельним сміттям. Пікетувальники написали відкритого листа до начальника УМВС України в Миколаївській області Валентина Парсенюка з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності всіх винних у скоєнні жорстокого злочину, а також тих посадових осіб, які навмисно затягують розслідування справи. Учасники акції публічно поставили вимогу: якщо бандитів не візьмуть під варту, їм загрожуватиме народний суд. Категоричності додавало те, що родини злочинців Максима П., Артема П. та Євгена К. — відомі у регіоні. Мати одного з них — екс-голова райдержадміністрації, батько іншого — тривалий час працював у правоохоронних органах. Та й самі молодики (віком від 22 до 24 років) — із когорти «перспективних і цілеспрямованих».

Як стало відомо, Оксана познайомилася з двома хлопцями в барі. Юнаки поводили себе чемно, тож у пропозиції зайти ненадовго «на каву» до їхнього друга нічого поганого не вгледіла. Щоправда, пригощали вони не кавою, а спиртним. Дівчині раптом стало зле, і вона відключилася. У квартирі, де більше нікого не було, насильники не один раз жорстоко глумилися над своєю жертвою. Коли вона пригрозила піти в міліцію, її почали душити. Після всього загорнуте у ковдру тіло Оксани злочинці винесли із квартири у сусідній двір та, скинувши у яму, підпалили.
Вона дивом залишилася живою. На деяких частинах тіла у постраждалої не було ні шкіри, ні м’язів. На попіл перетворилися навіть окремі частини скелету. Опіки за станом важкості лікарі кваліфікують до 3—4 ступеня, обвуглено 55 відсотків шкіри. У лікарні дівчині одразу ж ампутували вигорілу руку, декілька пальців на ногах. Її стан оцінюють як вкрай тяжкий.
Після публічної акції прокуратура Миколаївської області у своїй заяві для ЗМІ повідомила, що Центральний районний суд міста Миколаєва заарештував трьох підозрюваних у скоєнні злочину. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 15 років (ч.2 ст.15 та ч.1 ст.115 «убивство, тобто навмисне протиправне заподіяння смерті іншій людині»). Голова облдержадміністрації Микола Круглов запевнив, що ніхто із причетних до злочину не залишиться без покарання, а також повідомив, що ця справа знаходиться під контролем міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка.