Інформаційні термінали з’являться в усіх бібліотеках Миколаєва. На це Міжнародний фонд «Відродження» виділив 75 тисяч гривень.
За словами директора Централізованої бібліотечної системи для дорослих Тетяни Твердої, у бібліотеках міста віднедавна працюють курси, на яких усі бажаючі мають можливість навчитися, як користуватися інформаційними терміналами. Загалом у місті незабаром має з`явитися 18 інтерактивних точок доступу до електронного документообороту міста.
З їх допомогою можна буде вільно користуватися усіма офіційними матеріалами регіонального значення (рішення сесій, розпорядження), а також діставати детальну інформацію про адміністративні послуги, спілкуватися в електронному форматі з представниками виконавчої та представницької гілок влади. І все-таки, справжньою сенсацією для городян є те, що через бібліотечний термінал можна буде сплатити штраф, замовити паспорт, продовжити дію ліцензії, оплатити комунальні послуги тощо.
Термінали-довідники планують встановити і у фойє Миколаївської міської ради. Вони розраховані на підприємців, та за своєю смисловою насиченістю стануть замінниками 300 величезних стендів. Інформаційні термінали зможуть акумулювати всю інформацію з надання адміністративних послуг та, водночас, будуть відігравати роль порадника у приватних правових питаннях. 
Миколаївська область.