Голова Миколаївської ОДА Микола Круглов заявив, що 2012 рік стане для регіону роком газифікації. Так, для блакитного вогника у сільських районах заплановано використати 119 мільйонів гривень. На державні кошти будуть збудовані підвідні газопроводи високого тиску до населених пунктів та установки газорозподільних пунктів. За рахунок спільного фінансування (кошти фізичних осіб, спонсорів, територіальних громад, районної влади) повинна бути забезпечена технічна готовність: розвідні мережі по селу, газифікація будинків.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін зазначив, що Миколаївщина одна із тих областей України, яка нині найбільше готова до прийому блакитного палива: тут є не лише велике бажання влади до співпраці із НАК «Нафтогаз України», а й плоди згуртованості територіальних громад: у людей на руках є практично майже вся документація, що дозволяє підключати оселі. «Нафтогаз України» прийшов у регіон у рамках Програми газифікації населених пунктів у сільській місцевості України (яку було розроблено Національною акціонерною компанією на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про добудову підвідних газопроводів»).

Євген Бакулін повідомив, що згідно із затвердженим урядом Переліком об'єктів газопостачання, у цілому по країні у поточному році компанія планує побудувати 1789 об’єктів, загальною вартістю 7,8 мільярда гривень. Добудовані газопроводи матимуть протяжність понад 11 тисяч кілометрів. Підключитися до газопостачання зможуть понад 3 мільйони 800 тисяч жителів.

Щодо Миколаївщини, то у 17 із 19 районів області Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» має побудувати 51 об’єкт. У 2012 році планується профінансувати роботи на суму 283,595 мільйона гривень, у 2013 році — на 206,851 мільйона гривень. Наразі компанія уже уклала 12 угод на будівництво об'єктів газопостачання, дві з яких повністю профінансовано.