В Івано-Франківську набирає обертів скандал навколо фірми, що несанкціоновано відрізала квартири мешканців від централізованого опалення та встановлювала «автономку».

Ошукані ПП «Екватор-ІФ» городяни звернулися по захист до міського голови Віктора Анушкевичуса, оскільки їм продовжують надходити квитанції за оплату послуг від офіційних постачальників — державного міського підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго» та ТОВ «Станіславська енергетична компанія»(СТЕК). Майже сотня обдурених адресантів не мають бажання платити двічі за тепло та гарячу воду і просять узаконити їхнє індивідуальне опалення. До того ж, як з’ясувалось, окрім фальшивих документів та дозволів на відключення, деяких клієнтів згадана фірма просто кинула: взяла гроші, а опалення не встановила. Нині офіс підприємства та магазин зачинені, а власник зник з міста.

Вислухавши обурених людей, міський голова назвав дії приватного підприємця аферою року. Та, попри це, зарадити людям не може, бо ще 2012 року набрало чинності рішення Івано-Франківського міського суду про заборону відключення від теплопостачання окремих споживачів (згідно з Порядком відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання, затвердженого наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 22.11.2005 № 4, останнє можливе, винятково, за умови відключення будинку в цілому, а не його окремих секцій, під’їздів чи квартир). Тож порадив громадянам звертатися до суду та в прокуратуру. Окремі звернення в правоохоронні органи готують і місцеві «тепловики».

Під час зустрічі у міського голови, з’ясувалося, що великий махінатор, окрім встановлення опалення, шахраював і з нерухомістю.