Миколаївська міська дитяча лікарня №2 приймає близько 1500 маленьких пацієнтів на рік. Нещодавно компанія «НІБУЛОН» тут капітально відремонтувала та обладнала сучасною медичною технікою відділення для дітей грудного віку. Спонсорам це коштувало недешево — майже 450 тисяч гривень. Завідувачка відділення Олена Сатановська каже, що тепер рідні пенати упізнати важко: «Ремонт тут не робили вже багато років, у палатах були панцирні ліжка, у коридорі — дірявий лінолеум. Усе мало просто жалюгідний вигляд. Тепер — краса і перевтілення, до того ж ремонт спонсори зробили буквально за два тижні».

Як зазначив на презентації реконструйованого відділення головний лікар Олександр Пліткін, про таке спонсорське рішення навіть ніхто не міг подумати: розпочинаючи ремонт, «НІБУЛОН» усе старе вивіз на смітник — від стільців, дитячих ліжечок, шаф — аж до предметів у кімнатах гігієни. Напередодні генеральний директор сільгосппідприємства Олексій Вадатурський побажав особисто ознайомитися із переліком обладнання, яке згідно з лікарняним бюджетом медики мали придбати протягом цього року. Упевнившись, що у цьому переліку все справді украй потрібне, оптом закупив для лікарні просто увесь річний список товарів, чим одразу на 99 відсотків виконав бюджетний план закладу.

«НІБУЛОН» придбав для обстеження хворих дітей найсучасніші аналізатори. Це значно зменшить навантаження на лаборантів, зведе до мінімуму людський чинник. Раді педіатри і вісьмом інгаляторам, оскільки до лікарні потрапляє велика кількість пацієнтів з бронхолегеневою патологією. Нові хірургічні відсмоктувачі для очищення дихальних каналів хворих малюків теж вкрай потрібні. Разом з відремонтованим відділенням дитяча лікарня №2 отримала і нову фізіотерапевтичну апаратуру. Лікування електромагнітними полями допоможе пацієнтам офтальмології, неврології, пульмонології.

Герой України Олексій Вадатурський планує продовжити вдосконалення дитячої лікарні №2 за «НІБУЛОНівським» стандартом. Тут обладнають зручні роздягальні, в яких батьки зможуть залишити речі; на кошти сільськогосподарської компанії придбають холодильники для зберігання продуктів, встановлять електроплити, на яких можна буде розігріти та приготувати їжу для дітей. Так, розраховують загальну суму спонсорської допомоги збільшити до 700 тисяч гривень.

«Ми не розмінюємось на дрібниці, не відраховуємо кошти у фонди, а надаємо серйозну адресну допомогу, — наголосив Олексій Опанасович. — Це мій обов’язок як громадянина і патріота Миколаєва та України. Наше сільгосппідприємство завжди приходить на допомогу громаді. Ми, як соціально відповідальна компанія, щороку виділяємо понад 15 мільйонів гривень на підтримку закладів охорони здоров’я, освіти, культури в тих регіонах, де працюємо.

Миколаївська область.