Фото жінок із села Перекоринці Мурованокуриловецького району — Зої Бриндак (на тлі цілої гори вишитих подушок), Віри Берещук (порається у літній кухні), стареньких дідуся з бабусею (на призьбі під хатою) — представлено на виставці поруч із кінозірками (Адріано Челентано, Жан-Поль Бельмондо, Євген Леонов, Олег Янковський, Анатолій Папанов). Загалом майже тридцять робіт розміщено у картинній галереї районного Будинку культури. Об’єднує їх те, що виконані одним майстром — відомим фотохудожником Миколою Гнисюком. Свого часу він репрезентував їх у багатьох країнах світу. Земляки вперше знайомляться з такою виставкою.
— Цей подарунок зробила для нас вдова майстра Надія Майданська, — каже директор картинної галереї Анатолій Драганюк. — Вона передала для нашої галереї на постійне зберігання майже тридцять робіт відомих акторів кіно і портрети земляків з рідного села Перекоринці.
Пані Надія приїхала на відкриття виставки з Москви. Каже, що.
Микола планував сфотографувати всіх жителів свого села і створити на основі робіт фотогалерею. На жаль, не встиг. Помер 1 лютого 2007 року в Москві, похований на Троєкуровському кладовищі.
Знімати відомих акторів Гнисюк почав, коли працював у популярному радянському журналі «Советский экран». За 25 років він підготував тільки для першої обкладинки 650 фотопортретів. Гнисюк був першим радянським фотографом, кого американська Кіноакадемія запросила на 60-й ювілейний вечір вручення «Оскара». Удостоєний звання заслуженого діяча мистецтв Росії, був членом Спілки кінематографістів і Спілки журналістів СРСР. Актор із світовим ім’ям Марчелло Мастроянні залишив йому такий автограф: «Найінтелігентнішому фотографу і прекрасній людині — Миколі Гнисюку».
У школі села Перекоринці вчителька Антоніна Лехман створила куточок відомого майстра. Тут є рідкісний альбом зі світлинами, на яких Гнисюк зображений у колі своїх земляків. Знімки зроблені під час відпусток. Кажуть, щороку він проводив їх у рідному селі.
Вінницька область.