Талановитий артист будь-яку подію може перетворити на іскрометне шоу. Це наочно довели своїм шанувальникам і актори Херсонського обласного академічного муздрамтеатру імені Миколи Куліша, які перетворили на таке шоу проводи... сценічної завіси.
Цей унікальний гобелен ручної роботи площею в 120 квадратних метрів вірою і правдою відслужив храму Мельпомени понад півстоліття, але згодом його так пошкодила міль, що полотнище трималося тільки на металізованих нитках основи. На заміну завіси грошей в облбюджеті не було, й театр знайшов спонсора, який виділив на нове оксамитове полотнище 200 тисяч гривень. І його презентацію приурочили до щорічного «Діамантового балу». Але запрошені на бал представники творчої і бізнес-еліти краю виявили, що краї завіси скріплено символічним замком, і відкрити його артисти погодилися тільки «за окрему плату». Публіка пустила «шапку колом», зібравши за право відкрити завісу й глянути на сцену 1,5 тисячі гривень, які підуть на поточні потреби театру.
Втім, його генеральний директор і художній керівник Олександр Книга зітхає: колективу потрібно значно більше, ніж півтори тисячі. Торік із обласної скарбниці театру зі скрипом виділили 300 тисяч гривень на реконструкцію старої будівлі. Їх вистачило, щоб упорядкувати другий-третій поверхи й зробити цементну стяжку в коридорі на першому поверсі. А на покриття з керамограніту для коридору, що веде в партер, уже не вистачило. Треба ще двісті тисяч...
Херсон.