21 січня 2012 року минає 200 років від дня народження Євгена Гребінки, українського поета-байкаря, белетриста, прозаїка, видавця, громадського діяча. До ювілею на Полтавщині планують видати книжку Олексія Припутня «Гребінка та його родина» і перевидати книжку Ольги Цибаньової «Євген Гребінка».
А тим часом на батьківщині письменника — у Гребінці — завершують реконструкцію районного Будинку культури. Капітально відремонтують й кімнати-музеї митця в Мар’янівці та самій Гребінці. За кошти сільського бюджету завершили капітальний ремонт приміщення Мар’янівського сільського клубу, на який пішло 290 тисяч гривень, а за рахунок обласного — реконструювали могилу письменника в Мар’янівці.
...Місто Гребінка веде свою історію з 1895 року, коли розпочалося будівництво залізничної лінії Південно-Західної залізниці Харків—Київ. Тоді на місці Гребінки стояло село Тінь. Нову станцію, що виникла поблизу села Городище, назвали на честь поета-байкаря. Нині Гребінка — значний залізничний вузол, на якому розташовані великі підприємства: локомотивне й вагонне депо, 11-та дистанція сигналізації та зв’язку, 18-та дистанція колії та інші.
 
Полтавська область.