У Закарпатській обласній організації Національної спілки письменників України втретє вручили всеукраїнську літературну премію, що носить ім’я видатного поета і публіциста минулого Зореслава. 

Лауреатом цього разу став відомий письменник і публіцист із Пряшева, редактор громадсько-літературного журналу «Дукля», газети «Нове життя» і журналу для дітей «Веселка», а також підручника українського правопису для початкових і середніх шкіл Словаччини Іван Яцканин за прозову книжку «Втеча без вороття». А ще — доцент Ужгородського університету, літературознавець Надія Ференц за популяризацію творчості Зореслава. Посвідчення лауреата і грошову винагороду вручали народний депутат України, знаний меценат і співзасновник цієї відзнаки Станіслав Аржевітін і керівник крайового письменницького осередку Петро Ходанич.

— Премією відзначаємо літераторів, що спрямовують свою творчість на духовне відродження України. Ще однією номінацією відзначаються праці науковців, що повертають читачеві маловідомі сторінки української літератури, історії та культури, досліджують літературу Закарпаття і творчу спадщину Зореслава, — розповів «Голосу України» керівник Закарпатської письменницької організації Петро Ходанич.

На знімку: лауреати та їхні шанувальники після вручення премії.

Фото Михайла ДЕЛЕГАНА.