До 20-ї річниці Дня міліції за кошти з різних джерел фінансування відреставрували головну «культурну» будівлю УМВС України в Миколаївській області — Палац культури працівників міліції.

Ця пам’ятка архітектури ХІХ століття є окрасою міста. Реставрація об’єкта зі збереженням його первозданного вигляду потребувала величезних коштів. Фінансову проблему допомогли вирішити спонсори — керівники успішних підприємств та організацій Миколаєва. Найбільшу допомогу в оновленні архітектурної пам’ятки надали трудові колективи ДП «НВК «Зоря-Машпроект», ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», обласна дирекція ВАТ «Райффайзен Банк Аваль», ДП «Дельта-Лоцман», фермерське господарство «Владам», «Житлорембуд-НІКА».

Нині Палац культури вражає розкішшю відреставрованого фасаду в стилі пізнього ренесансу, вишуканими гардеробними кімнатами, новими театральними кріслами, завісами, люстрами. Не випадково міліціонери запросили спонсорів на своє професійне свято як найпочесніших гостей. Зливою оплесків супроводжували глядачі у святкових міліцейських кітелях імена кожного, хто піднімався на сцену, щоб отримати з рук начальника УМВС генерал-майора міліції Михайла Слєпаньова Почесну грамоту управління.

У свою чергу, Миколаївський гарнізон міліції отримав від держави подарунок, який допоможе йому виконувати головну місію — із підтримання законності та правопорядку. Керівництвом МВС України для органів та підрозділів внутрішніх справ області було придбано 22 нові службові автомобілі.

До Дня міліції України працю майже 600 миколаївських правоохоронців відзначено наказом начальника УМВС, майже 300 — заохочено грошовою премією.