Відеоробота прикарпатських молодих журналістів «Роман Гурик: дитина-вітер» стала лауреатом VІ Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко», що відбувся у Харкові.

Фільм-нарис створений слухачами Школи журналістики, що уже третій рік діє при обласній організації НСЖУ, і є частиною проекту «Звичайні люди. Герої України», в якому розповідається про «сотенців» Івано-Франківщини, котрі загинули на столичному Майдані: Романа Гурика, Ігоря Дмитріва, Сергія Дідича, Михайла Костишина та Ігоря Ткачука.

Учасники з Прикарпаття виборювали своє визнання разом із 518 проектами від 399 заявників із 58 країн.

Івано-Франківська обласна організація НСЖУ отримала чотири дипломи лауреатів «Дитятка»: один — Школа журналістики, а ще три — автори телевізійного нарису Дана Мурзова, Анастасія Білак та Валентина Коропецька.

Керівники проекту — голова Івано-Франківської організації НСЖУ Вікторія Плахта та директор Школи журналістики Наталія Димніч, відеооператор та режисер монтажу — Олексій Сітало. 

Слід нагадати, що це вже не перший вихід у світ вихованців згаданої школи, створене ними відеозвернення до російських колег спричинило фурор у Відні в офісі представника ОБСЄ з питань свободи слова.

Івано-Франківська область.