Миколаївський суднобудівний завод «Океан» почав розраховуватися зі своїми працівниками. Днями перші 8 мільйонів гривень спрямовано на виплату поточної заробітної плати та боргів за попередній період, а також пов’язаної з цим заборгованості соціальним фондам.
За словами Василя Федіна, якого 17 листопада спостережна рада МСЗ «Океан» призначила керівником підприємства, до кінця поточного року в повному обсязі погасять заборгованість у зарплаті.
Спостережна рада поставила перед новим керівником умову: взяти на себе оперативне управління суднобудівним заводом задля якомога швидшої нормалізації його роботи. Серед першочергових завдань Василь Федін, який до цього обіймав посаду директора Херсонського суднобудівного заводу, назвав позбавлення у найкоротший термін залежності від боргів та забезпечення підприємства новими замовленнями для його стабільної роботи.
Новий керівник сподівається отримати замовлення з боку російського ринку, для чого вже нині активно веде перемовини. Потужності унікального суднобудівного підприємства дають змогу виконувати широкий спектр завдань. За 60 років своєї роботи «Океан» збудував понад 400 технічно складних суден загальною водотоннажністю понад 4 мільйони тон.