Постанова Верховної Ради України

16 грудня 2011 року виповнюється 110 років з дня народження Ватутіна Миколи Федоровича - видатного полководця Великої Вітчизняної війни, генерала армії, командувача військами 1-го Українського фронту, звільнившого Київ від фашистських загарбників.
Враховуючи важливість та історичне значення постаті Героя Радянського Союзу Ватутіна Миколи Федоровича, Верховна Рада України постановляє:
1. Урочисто відзначити на державному рівні 110-ту річницю з дня народження Героя Радянського Союзу Ватутіна Миколи Федоровича.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 110-ї річниці з дня народження Героя Радянського Союзу Ватутіна Миколи Федоровича, вирішити питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення цих заходів;
забезпечити організацію тематичних виставок, присвячених життю та діяльності Героя Радянського Союзу Ватутіна Миколи Федоровича.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і діяльності Героя Радянського Союзу Ватутіна Миколи Федоровича, та забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 110-ї річниці з дня його народження.
4. Запропонувати Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок, присвячених 110-й річниці з дня народження Героя Радянського Союзу Ватутіна Миколи Федоровича.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН.
м. Київ,
7 грудня 2011 року.
№ 4089-VІ.