На виставці черкаської художниці Ольги Сокуренко (на знімку) яблуку не було де впасти. Вернісаж «Квіткові фантазії» відбувся в одному із залів музею «Кобзаря».

 

— Люди знудьгувалися за витонченим мистецтвом, яке представила Оля, — констатувала організатор виставки, завідувачка музею Ольга Шарапа. — У її роботах скільки світла та гармонії, що відразу роз’яснюється на душі й хочеться ділитися цією радістю з іншими.

Крім чудових вишитих квіткових композицій на батику, черкаська художниця показала твори, написані олією: ромашкові луки і фіалкові поля, смарагдові левади і проліскові галявини, палісадники чорнобривців і айстр. І — море польових квітів, і її улюблені маки.

— Як незабутня Катерина Білокур, — поділився своїми враженнями від виставки заслужений художник України Іван Бондар, — Ольга Сокуренко кохається у квітах. Вона й сама схожа на квітку — ніжна, тендітна, чарівна. Свою вроду, красу душі передає на полотні. У феєрії квіткових фантазій, у серпанку кольорів і відтінків, у замріяності весняних пейзажів.

У доробку самобутньої художниці кілька тисяч вишитих і написаних творів. Її роботи прикрашають мистецькі галереї і приватні колекції, не раз бували на виставках у Києві, із незмінним успіхом проходили творчі звіти у Каневі та Черкасах.

— У мене багато задумів і планів, — розповідає Ольга Сокуренко. — Невдовзі покажу зовсім іншу виставку, несподівану і, гадаю, оригінальну. А сьогодні кажу всім, хто цікавиться моєю творчістю: «Дякую за підтримку, за тепло ваших сердець, і до нової мистецької зустрічі!»

 

Черкаси.

Фото автора.