Виставкова зала Центральної бібліотеки імені М. Л. Кропивницького в Миколаєві була сповнена жаги до життя та бажання бути щасливим. Тут виставили свої роботи люди з обмеженими фізичними можливостями.

Як зазначила на презентації заступник голови облдержадміністрації Наталя Іванцова, у цих творах звучить мелодія серця. Тож навіть песимісти та скептики, погляд яких зупинявся на тонах радості, здатні були збагатитися тут оптимізмом.

Одна із організаторів виставки — начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Ольга Сивопляс — назвала такий культурологічний захід зворушливим, як для нашого прагматичного часу.

Понад 100 авторів, наймолодшому з яких — вісім років, найстаршому — 83, запропонували свої творчі роботи по дереву, а також з вишивки і в’язання. Серед них — картини відомого художника Олександра Покосенка, інваліда Великої Вітчизняної війни ІІ групи, найстарішого митця Миколаївщини. Нині їх можна побачити не тільки на цій виставці, а й у музеях, зібраннях вітчизняних та зарубіжних колекціонерів. Рушники та вишиті картини миколаївської вишивальниці інваліда ІІ групи, ветерана праці, учасниці Великої Вітчизняної війни Олени Буги знайомі багатьом шанувальникам образотворчого мистецтва не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Інвалід ІІ групи Ірина Кутузова — колишня працівниця заводу «Океан», давно уже вишиває хрестиком образи та картини на біблійну тему.

Молоде покоління учасників виставки здивувало городян своєю творчою багатогранністю: від скульптури — до виготовлення виробів з бісеру. На виставці також представлені роботи підопічних та вихованців  шкіл-інтернатів, реабілітаційних установ... Адже ліплення, малювання, вишивка розвивають не тільки естетичне мислення, а й моторику рук, що дуже важливо для дітей з інвалідністю.

Миколаївська область.

На знімку: вироби з бісеру, які демонструє наймолодший учасник виставки Артур Нам, нікого не залишають байдужим.