У Кам’янець-Подільському районі на Хмельниччині шукають шляхи до подолання серйозних екологічних проблем, спричинених цвітінням води. Улітку з кранів містян деякий час текла вода із запахом. 
Екологи пояснюють це тим, що річка Дністер, з якої, власне, й проведено водовід, «цвіте». 
А головною причиною такого явища називають те, що під час прання, миття використовуємо порошки, миючі засоби, які містять небезпечну для водних ресурсів речовину — триполіфосфат натрію. 
За словами голови постійної депутатської комісії з вивчення екологічних питань та енергозбереження Анатолія Ткача, «цю хімію не можуть затримати жодні фільтри. Під час потрапляння в воду кілограма такої речовини утворюється п’ять—десять тонн водоростей. 
Дністровську воду для пиття використовують близько 10 мільйонів людей, у тому числі і стотисячний Кам’янець. Щодня жителі міста вибирають 25 тисяч кубічних метрів води. Підтримуємо політику міської влади щодо відновлення свердловин, які містять екологічно чисту воду. Але й це не розв’яже проблеми. Потрібно відмовитися від використання пральних порошків, миючих засобів, які містять таку отруту. Європа це зробила давно. Щодо кожної екологічної проблеми розробляємо інформаційну кам-панію».
 
Кам’янець-Подільський.