Влада запросила миколаївських художників до облдержадміністрації на офіційні урочистості з нагоди 40-річчя від дня утворення Миколаївської обласної організації Національної спілки художників України. Головною окрасою актової зали був мольберт із незакінченою роботою, яка у майбутньому має стати шедевром.

До цієї дати готувалися заздалегідь. Річ у тім, що в рамках ювілейних заходів митці мали можливість презентувати свої роботи, беручи участь в акції «Портрет сучасного миколаївського художника». Виставки їхніх картин та репродукцій організовувалися не лише у виставкових залах, палацах і будинках культури, вищих навчальних закладах, загальноосвітніх школах, закладах соціальної сфери, а й на вулицях та у скверах міста. Такі виставки були проілюстровані фотографією самого художника та інформацією-розповіддю про його творчий шлях. До того ж 30 миколаївських митців брали участь у всеукраїнських виставках.

Загалом Миколаївська обласна організація об’єднує 61 художника, а полотна миколаївських митців виставлені у багатьох країнах світу — від Америки до Китаю. 

За 40 років існування членами Миколаївської обласної організації Національної спілки художників України були 88 митців. Серед найвідоміших в Україні робіт миколаївців — чудовий музей Суднобудування і флоту, дитяче містечко «Казка», монументальний комплекс «Солдат» у Новій Одесі, відомі скульптури О. С. Пушкіна, Святого Миколая, а також візитівка зоопарку — скульптура «Мауглі».

Фото автора.