Як ми уже повідомляли («Голос України» за 18.10.2011 р.), у Миколаєві здійснено розбійний напад на журналіста газети «Наш город» і сайта «Новости-N» 25-річного Олександра Влащенка.

У хлопця численні травми, кульове поранення в голову, струс головного мозку, перелом верхньої щелепи та ін. Нині він перебуває у лікарні «Швидкої медичної допомоги» Миколаєва, його стан вкрай важкий. Медики досі не можуть видалити кулю в лобовій частині голови, оскільки медичний заклад не має надсучасного обладнання, з допомогою якого можна було б обійтися в цьому разі без складного хірургічного втручання.

Тим часом стали відомі деталі. У неділю, 16 жовтня, до 23.00 Олександр працював у редакції над матеріалом. Додому повертався разом із колегою. Євгенія мешкає в районі вулиці Садової. Провівши її, сам пішов до зупинки, щоб далі дістатися додому. А вже на початку першої ночі, 17 жовтня, опинився в районі міжміського автовокзалу, де й було зафіксовано протиправний випадок.

За словами друзів і колег, які разом із мамою Сашка постійно чергують біля його ліжка, Олександр не може пригадати, як там опинився, та розповісти про людину (чи людей), які на нього напали. У журналістських колах не відкидають умисел, пов’язаний із професійною діяльністю. Як поділилися колеги, останнім часом Олександр працював над резонансною темою про махінації в земельній сфері.

Широкому загалові стало відомо й те, що з міліцейського відділення Олександра одразу відвезли не до ЛШМД, а додому. І саме рідні вранці, оцінюючи важкий стан хлопця, викликали карету швидкої допомоги. Медики не ймуть віри, що міліціонери «не помітили» вогнепальної рани. Незрозуміло також, чому цілком адекватну, у тверезому стані людину, яку знайшли всю в синцях, не показали лікарям, а відправили додому?

Колективи, де він працює, взяли на себе витрати на його перебування в лікарні, а в регіональних ЗМІ оголошено акцію фінансової допомоги на лікування журналіста. Зокрема,

Отримувач: ПриватБанк

Найменування банку: ПриватБанк

Номер рахунка: 29244825509100

МФО: 305299

ОКПО: 14360570

Призначення платежу: Для поповнення рахунка №4405 8858 1742 0075 — для лікування Олександра Влащенка.