На черговій сесії Черкаської облради сталася сенсаційна подія. Після того, як депутати більшістю голосів обрали нових редакторів обласних комунальних газет «Черкаський край» та «Нова доба», голова ОДА Сергій Тулуб оприлюднив щойно підписане ним розпорядження: облдержадміністрація виходить із числа засновників названих друкованих органів. Тепер тільки облрада та трудові колективи редакцій вирішуватимуть інформаційну політику і майбутнє своїх видань.

А те, що реорганізація обласних газет на цьому не завершиться, засвідчили й виступи на сесії депутатів. Так, колишній голова ОДА, а нині керівник фракції Народної партії в облраді Володимир Лук’янець заявив, що утримувати два друковані органи для обласного «парламенту» забагато. Адже навіть Верховна Рада України має одну газету. Отже, підкреслив Володимир Лукич, необхідно або об’єднати два видання в одне, або ж відпустити якесь у «вільне» плавання. Підтримали В. Лук’янця й комуністи. Натомість депутати-регіонали, котрі є найбільшою фракцією в облраді, ще не заявили про свою позицію.

Отже, остаточна доля двох обласних комунальних газет вирішуватиметься на наступній сесії, котра розглядатиме проект бюджету області на 2012 рік.

Черкаська область.