Міська влада Вінниці готує подарунок городянам до Дня міста, яке традиційно відзначають у другій половині вересня. До цього часу планують повністю повернути заборговану платню. На кінець липня роботодавці завинили трудівникам 2,3 мільйона гривень.
— З початку року заборгованість зменшилася на підприємствах усіх форм власності, — каже заступник міського голови Вінниці Валерій Коровій. —Стало менше економічно активних підприємств, де не повертають зароблені гроші. Нині їх залишилося 25 із 37. Ми попередили керівників підприємств-боржників, що вони мають зробити подарунок своїм трудівникам до Дня міста. В іншому випадку будуть застосовані санкції, передбачені чинним законодавством.
За словами Валерія Коровія, міська влада запровадила щоденний моніторинг повернення боргів із зарплати. Найбільше завинили перед трудівниками керівники ТОВ «Управління механізації шляхового будівництва», ТОВ «Вінницький проектний інститут +», КП «Майстер». До слова, саме на підприємствах приватної форми власності найчастіше виникає заборгованість. Рідше — на підприємствах державної і комунальної власності, уточнив співрозмовник.