Майже сто куточків слави воїнів АТО створено в навчальних закладах Дніпропетровщини руками їхніх вихованців, педагогів і волонтерів. Разом з відкритими меморіальними дошками інсталяції нагадують про тих, хто віддав своє життя за незалежну Україну.
В експозиціях шкільних музеїв представлені експонати, що розповідають про російсько-українську війну — над їх зібранням працюють пошукові групи. Тут можна побачити військову амуніцію, гільзи, осколки снарядів, прапори, які бійці передають дітям. Усі експонати мають короткий опис. Історії, пов’язані з ними, нерідко приходять розповісти і самі бійці АТО. Під час перебування військових у відпустці школярі запрошують їх провести відкриті уроки мужності.
У залі бойової слави «Герої живуть поруч», що у Вільногірській школі №2, учні розмістили карту бойових дій і символічний покажчик гарячих точок фронту. А в музейній кімнаті Вищетарасівської ЗШ Томаківського району відкрилася експозиція «Гарячі серця» в пам’ять про двох героїв, які віддали життя, захищаючи Україну: 60-літньому військовому пенсіонерові Миколі Козлову й 22-літньому солдату Кирилу Тимощуку.