Два дні навчалися, як організувати та виконувати на очолюваних ними адміністративних територіях заходи з цивільного захисту керівники органів виконавчої влади і місцевого самоврядування Закарпаття. Прослухали лекції щодо утримання та приведення у готовність захисних споруд цивільного захисту, шляхів та засобів забезпечення сталого функціонування об’єктів підвищеної небезпеки в умовах надзвичайних ситуацій; підготовки населення до дій при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру; надання само- і взаємодопомоги при аваріях...
— Керівник кожного району повинен знати, що робити в разі надзвичайних ситуацій, — наголошує голова облради Володимир Чубірко. — Люди мають знати, де будуть бомбосховища на випадок біди. Треба долучати бізнес до їх облаштування.
«Реалії сьогодення вимагають обізнаності щодо правильних дій у надзвичайних ситуаціях військового характеру. Люди повинні відчувати себе в безпеці та бути захищеними», — наголосив начальник облуправління ДСНС Мирослав Щербей.