Більшість українців побоюються, що в майбутньому на вітчизняних АЕС може статися серйозна аварія. Про це свідчать результати всеукраїнського дослідження Інституту Горшеніна, передає УНІАН.
Зокрема, згідно з даними проведеного соцопитування, 70 відсотків респондентів висловили таке побоювання. Також більшість співгромадян (78,3 відсотка) вважають Чорнобильську АЕС небезпечною.
Понад третина громадян України (37,9) певні, що Чорнобильська зона повинна бути зоною відчуження. Водночас майже така само кількість опитаних (36,3) вважають, що в майбутньому слід використовувати цю територію для проведення наукових досліджень. Кожен шостий опитаний (15,4) вважає, що ця зона повинна бути заповідною, 6,1 відсотка — туристичною, а 4,8 відсотка бачать на її місці могильники радіоактивних відходів.
Більшість респондентів (66,3) впевнені, що нові АЕС або нові блоки на діючих АЕС у нашій країні будувати не слід. А кожен п’ятий опитаний дотримується протилежної точки зору.
Дослідження показало: переважна більшість українців (87,3) побоюються, що наслідки Чорнобильської катастрофи можуть негативно позначитися на їхньому власному здоров’ї або на здоров’ї їхніх близьких.