У Луганську запрацював проект «Активні громади — безпечні міста», ініційований Східноукраїнським центром громадських ініціатив. Головний акцент проекту зосереджений на тому, щоб допомогти жителям обласного центру забезпечити свої права при прийнятті нового Генерального плану міста.
Проект надаватиме безплатну правову допомогу членам громадських організацій і борцям з незаконною забудовою, проводитиме навчальні заходи та допомагатиме громадським активістам у їхньому співробітництві зі ЗМІ.
«Ми хочемо допомогти луганчанам захистити своє право жити у зручному та безпечному місті», — коментує керівник проекту, голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко. — Ми вже обговорили стратегію подальшої роботи громадських активістів з незаконними забудовами у місті, а також запланували провести зустріч із фракціями Партії регіонів і КПУ в міській раді, щоб донести до депутатів усю гостроту проблеми». Активні борці з незаконними забудовами також вирішили ввійти до складу погоджувальної комісії з обліку спірних питань з розвитку територій, що її має бути створено для узгодження розбіжностей під час прийняття Генерального плану міста.