Це та інші питання стали темою обговорення круглого столу «Об’єднаймося заради миру й добра», в якому взяли участь понад півсотні дніпропетровських школярів.

Свою думку висловили представники учнівського самоврядування українсько-американського й хіміко-екологічного ліцеїв, ліцею інформаційних технологій. Не оминули також теми війни. Діти пообіцяли, що, коли виростуть, докладуть усіх зусиль, щоб події на сході України ніколи не повторилися.

— Ми змогли поділитися один з одним своїми думками про свободу слова, національну ідею і єдність народів у світі, — зазначили учасники заходу. — Всі погодилися, що для нашої країни дуже важливо, щоб українці втілювали свої ідеї й прагнення тут, а не за кордоном.

Серед обговорюваних тем — престиж різних професій. Найбільше учні занепокоєні долею медиків, учителів і сантехників. На їхню думку, рейтинг багатьох професій сьогодні низький через несерйозне ставлення суспільства й низьку заробітну плату.

— Іноді саме під час таких зустрічей народжуються дуже цікаві проекти, — вважає радник голови облдержадміністрації Борис Трейгерман. — Вирости справжніми патріотами діти зможуть, лише ставши безпосередніми учасниками навколишнього життя.

Дніпропетровська область.