«Майстри Дніпропетровщини — за мир!» — під таким гаслом на Дніпропетровщині відбувся дев’ятий етнофестиваль-ярмарок «Петриківський дивоцвіт». У заході взяли участь народні майстри й умільці, заклади культури, музеї, художні колективи, художники, фотографи, власники агросадиб, найкращі регіональні повари української національної кухні зі всіх районів області.

 

Почесними гостями фестивалю стали Генеральний консул Польщі в Харкові Ян Гранат, почесний консул Литовської Республіки в Дніпропетровську Віталій Півняк, директор місії USAІD в Україні Джед Бартон та інші.

Свої роботи й виступи учасники форуму присвятили збору коштів на лікування поранених у зоні АТО. На окремо виділеній алеї було встановлено спеціальні скриньки для збору коштів: кожен охочий міг долучитися до акції й одержати подарунок від майстрів. Як повідомили «Голосу України» організатори заходу, зібрані гроші передадуть обласній клінічній лікарні імені Мечникова, в якій перебуває найбільша кількість тяжкопоранених.

— За допомогою цієї акції ми хотіли донести головну ідею: згуртованість й підтримка обов’язково допоможуть зміцненню миру і єдності в нашій країні, — розповів голова облради Євген Удод.

Серед заходів, які відбулися в рамках форуму, — фестиваль «Козацькі пісні Дніпропетровщини», акція «Науковий пікнік», під час якої гостям показали, як можна приручити блискавку, створити вулкан, виміряти магнітне поле землі й багато іншого.

Дніпропетровська область.

Фото прес-служби облради.