Миколаїв

На сесії обласної ради депутати скасували два раніше ухвалені рішення щодо приватизації комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Миколаїв».

З моменту проголошення незалежності України злощасний аеропорт з кожним роком дедалі більше занепадає й накопичує борги з зарплати. В 2007-му підприємство вирішили приватизувати шляхом продажу акцій на конкурсній основі, але бажаючих вкладати в аеропорт серйозні інвестиції не знайшлося. Через два роки підприємство теоретично перетворили на публічне акціонерне товариство, але на практиці потрібних документів не зібрали, й у новій іпостасі воно не зареєстроване.

І ось нинішня обласна влада після візиту на Миколаївщину міністра транспорту та зв’язку Костянтина Єфименка втрутилася в долю міжнародного аеропорту, пропускна спроможність якого 45 вильотів на день. Підприємство повернули в комунальну власність. Міністр пообіцяв своє сприяння у відновленні декількох регулярних авіаліній і відкритті рейсу в Туреччину.

На думку депутатського корпусу, аеропорт «Миколаїв» може приносити дохід в обласний бюджет, а його перебування у процедурі приватизації стримувало розвиток підприємства.