Днями завершився офіційний візит президента Словацької Республіки Івана Гашпаровича в Україну. До складу словацької делегації входили і представники бізнесу, що дало можливість провести у Києві українсько-словацький економічний форум (на знімку), у якому взяли участь президенти двох країн.
Виступаючи на форумі, Віктор Янукович заявив: «Україна, безумовно, прагне активізувати співпрацю та свої торговельно-економічні відносини зі Словаччиною, однак ми повністю усвідомлюємо, що для цього має бути створений сприятливий діловий клімат». У цьому контексті глава держави наголосив: «Запам’ятайте: до кінця 2010 року дозвільну систему буде скорочено на 92%», додавши, що одночасно буде введено в дію антикорупційне законодавство.
Водночас Віктор Янукович зазначив, що кожний запропонований Україні інвестиційний проект проходитиме глибоку експертизу. Україна зацікавлена у нових технологіях, тому «намагання інвесторів притягнути в країну старе обладнання не пройде», повідомляє прес-служба Президента України.