Чутки про скасування з наступного року системи «ол інклюзів» (все включено) в турецьких готелях значно перебільшені. «Це просто невеличка дискусія, піднята деякими власниками готелів», — зазначив на прес-конференції аташе офісу з питань культури та інформації Посольства Туреччини в Україні Берат Йилдиз.

Останніми роками туристична галузь Туреччини зростає і постійно б’є нові рекорди. Не випадково цієї осені премії World Travel Award — своєрідного «Оскара» світової туристичної індустрії — в багатьох номінаціях (зокрема, «кращий курортний готель, що працює за системою «ол інклюзів», «кращий міський отель» та «кращий європейський гольф-курорт») отримали представники цієї країни.

— Нині не йдеться про скасування «ол інклюзів», бо ми прекрасно усвідомлюємо, що це була одна з основних причин нашого зростання у туризмі, — каже Берат Йилдиз. — Нині до нас приїздять з Іспанії і Греції — вивчати досвід системи «все включено».

За перші 8 місяців 2010 року загальний туристичний потік до Туреччини збільшився на 5 відсотків. Зокрема, країну відвідало більш як 420 тисяч українців. «При цьому спостерігається зростання на 4 відсотки саме на таких туристичних напрямках, як Анталія, і зменшення кількості туристів — на 17—18 відсотків — у такому напрямку ділового та сімейного туризму, як Стамбул», — зазначив він.