На підставі даних фірми «PL.2012», організатора футбольного чемпіонату у Польщі, інтернет-видання «Money. pl» підрахувало приблизні «дивіденди» від проведення футбольного чемпіонату.
Прибутки залежатимуть передусім від кількості зарубіжних уболівальників, а їх прибуде до Польщі 422,3 тисячі. Якщо врахувати 149,3 тисячі поляків, які також мають намір оглядати футбольне дійство на стадіонах країни, то сумарна кількість «безпосередніх» глядачів становитиме 677,3 тисячі осіб. Не слід забувати й про тих, котрі приїдуть на чемпіонат, але через обмежену кількість місць не матимуть змоги потрапити на стадіони, тобто оглядатимуть матчі на телебімах. Разом з ними загальна кількість гостей Євро-2012 сягне 2,2 мільйона осіб.
Автори прогнозу скрупульозно порахували як тих, хто приїде за VІP-запрошеннями, так і тих, хто, не діставши квитка, оглядатиме матчі під телебімами. Найбільше грошей витрачатимуть, звичайно, VІP-персони та чиновники УЄФА. У середньому в день — по 1454 злотих (близько 500 доларів). Видатки ж футболістів та членів команд прогнозують на рівні 1006 злотих (майже 350 доларів) на день, уболівальників — 559 злотих (майже 200 доларів), а волонтерів — близько 112 злотих (майже 40 доларів) на добу. Всі вони, як передбачається, залишать у Польщі 870 мільйонів злотих (майже 300 мільйонів доларів).
Звичайно ж, зиски кожного із приймаючих міст залежатимуть від кількості проведених на їхніх стадіонах матчів, бо саме вони визначатимуть кількість уболівальників та гостей. Найбільше заробить Варшава — майже 62 мільйони доларів. На другому місці Гданськ із понад 40 мільйонами доларів, на третьому — Познань із майже 32 мільйонами доларів і на четвертому — Вроцлав — трохи більше 30 мільйонів доларів. Нагадаємо, що у Польщі пройдуть 15 зустрічей Євро-2012. З них у Варшаві — 5, у Гданську —4, а також по 3 у Вроцлаві та Познані.
Скільки зароблять українські міста, приймаючи Євро-2012, ще не пораховано, проте, зважаючи на висновки польських експертів, прибуток має бути солідним.
 
Варшава.