Будівництво сміттєсортувального заводу, яке розпочали два роки тому і призупинили через проблеми підприємства-інвестора, буде відновлено найближчим часом. Про це заявив начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернівецькій області Іван Рибак.
Загальна вартість проекту — майже 30,5 млн. грн. Завершити будівництво планували у квітні цього року, але досі завод потужністю 120 тис. тонн на рік в експлуатацію не введено.
Проблема утилізації відходів на Буковині особливо серйозна. Через високу густоту населення, густу річкову сітку та високий рівень ґрунтових вод складно визначити місце для сміттєзвалищ. Та й метод постійного розширення їхніх площ питання не розв’язує. Оптимальним виходом є роздільне збирання, сортування та переробка відходів. Вже зараз запровадження такої практики у Чернівцях відчутно зменшило об’єми відходів, що вивозяться на міське сміттєзвалище. Тож є сподівання, що введення в дію сміттєсортувального заводу допоможе розв’язати проблему несанкціонованих смітників та дозволить дотримуватися вимог екологічної безпеки.