Про затримання прикордонною службою трьох браконьєрів, котрі підстрелили тридцять морських качок-гаг, які живуть на території Кінбурнської коси, «Голос України» вже повідомляв. Більше того, прикордонники поспішили повідомити: порушено кримінальну справу, накладено штраф. На жаль, поквапилися.

Перевірка дільничного інспектора Очаківської міської міліції старшого лейтенанта Волкова несподівано завершилася постановою про відмову в порушенні кримінальної справи. У документі сказано: під час перевірки встановити осіб, які незаконно полювали на червонокнижних птахів, «виявилося неможливо». То кого ж переслідували й затримували працівники регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса» разом із прикордонниками?
У постанові зазначено: затримані — головний спеціаліст-держінспектор з охорони навколишнього природного середовища Чорного моря, інспектор і «позаштатник», у човні яких виявлено рідкісних птахів, буцімто здійснювали позапланову перевірку, у процесі якої натрапили на човен без розпізнавальних знаків. Вони стали її переслідувати, але коли наздогнали, браконьєри устигли втекти. Тому переслідувачі нібито переклали птахів у свій човен і взяли курс на Очаків, де їх затримали працівники держохорони.
Відмова у порушенні кримінальної справи обурює працівників «Кінбурнської коси», які переслідували човен уздовж берегової лінії. Вони стверджують: ніякого «іншого» човна не було.