Через 30 років після попереднього у Пхеньяні відкрилося чергове засідання політбюро ЦК правлячої Трудової партії Кореї (ТПК), повідомляє AFP. Члени політбюро, як і очікувалося, знов обрали Кім Чен Іра генеральним секретарем партії.

Цікаво, що під час засідання партії в 1980 році північнокорейський лідер Кім Ір Сен оголосив наступником свого сина Кім Чен Іра. Саме тому увагу світових ЗМІ прикуто до Пхеньяна, де, як сподіваються, буде названо ім’я наступника Кім Чен Іра, передає РІА «Новости». Найімовірнішим претендентом на це звання вважають його молодшого сина — Кім Чен Уна. Напередодні в ЗМІ з’явилася інформація, що йому (і його сестрі) присвоєно звання генерала. Таким чином, на думку експертів, здійснено перший етап передачі влади.

Тим часом, вважають аналітики, батько навряд чи відразу передасть синові кермо влади — для цього молодий чоловік, якому, пишуть, усього 27 років, занадто недосвідчений. У разі раптової смерті Кім Чен Іра (2008 року він переніс інсульт) його наступника, якщо ним справді стане Кім Чен Ун, опікатиме зять вождя.