Філіппінський суд засудив ґвалтівника до 14 400 років в’язниці. Як повідомляє Ассошіейтед Пресс, первісним рішенням суду чоловіка, який 360 разів згвалтував свою неповнолітню дочку, було засуджено до страти. Однак апеляційний суд Маніли пом’якшив покарання злочинцеві, призначивши йому по 40 років ув’язнення за кожний випадок зґвалтування.
За словами потерпілої дівчини, коли їй було 13 років, батько протягом року щодня змушував її вступати з ним у сексуальний зв’язок. Мати дівчинки в цей час перебувала на заробітках у Гонконгу, трьох дітей вона залишила на чоловіка. Регулярні зґвалтування припинилися після того, як дівчинка розповіла про все родичам матері, в яких проводила канікули. Коли мати повернулася додому, разом вони звернулися до суду.
Адвокати ґвалтівника наполягають на тому, що його дружина сфабрикувала справу, щоб відібрати в чоловіка дітей і вийти заміж за іноземця. Апеляційний суд відхилив ці доводи захисту. Ґвалтівник усе ще може попросити Верховний суд країни про перегляд своєї справи, однак чи стане він подавати скаргу, поки що не відомо.