Національний президентський оркестр України, під керівництвом талановитих диригентів Івана Москаленка, Анатолія Молотая, Сергія Золотарьова взяв участь у щорічному міжнародному військово-музичному фестивалі «Спаська вежа» у Москві.

На Красній площі виступили тисячі військових музикантів з Франції, США, Ізраїлю, Німеччини, Бахрейну, Казахстану, Росії, Таджикистану. На думку глядачів, музичних критиків, одним із найцікавіших музичних колективів був «президентський» колектив зі столиці України.

Головне свято військових музикантів усього світу відбулося на Красній площі російської столиці. Це було яскраве музичне театралізоване свято. Тисячам глядачів, які сиділи на спеціально побудованих трибунах, пощастило почути кращих виконавців, побачити запальні танцювальні номери. У фестивалі взяли участь оркестр волинщиків Євросоюзу, хорові колективи, ансамблі пісні й танцю, кремлівський кавалерійський полк. Закрила фестиваль знаменита французька співачка Мірей Матьє, яка виконала відому російську пісню «Підмосковні вечори».

Директор Національного президентського оркестру, заслужений діяч мистецтв України Іван Москаленко в інтерв’ю «Голосу України» розповів, що в Москві українські музиканти виступили блискуче. Причому, за його словами, це оцінки його колег-диригентів із багатьох країн світу.

Наш оркестр на Червоній площі зіграв дві п’єси: «Музиканти жартують» і «Українські замальовки». У нас грають музиканти, професіоналізм і талант яких незаперечний і всіма визнаний. Це солісти оркестру Олексій Тамай (баритон), Олег Меньшиков (бас), Олександр Бажора (саксафон), Микола Іщук(труба). «Музика зближує людей більше, ніж політика. У нас у Москві з’явилося багато друзів», — заявив газеті «Голос України» директор оркестру Іван Москаленко.

 

Москва.