У міській клінічній лікарні Луцька медики вже п’ятий день борються за життя 16-річної Вікторії Романчук. Врятувати ж її на три роки старшого товариша Владислава не вдалося. Так трагічно завершився їхній спільний стрибок з 50-метрової вежі, що на вулиці Єршова в Луцьку.
Наступного дня після свята закоханих Владислав запропонував Вікторії романтичний сюрприз: стрибок із вежі (роуп-джампінг). За двадцять метрів від землі, під час гальмування, страхувальні троси обірвалися. Обоє впали на тверду, як асфальт, землю. Хлопець загинув на місці, дівчину ж у вкрай тяжкому стані доправили в лікарню. Для Вікторії це був перший стрибок, Владислав уже мав у цій ризикованій справі певний досвід.
Як з’ясували правоохоронці, послуги надавала молодіжна благодійна організація, яка зареєстрована і має всі дозвільні документи. За цією справою розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.
Лучанин Олександр, який теж стрибав того дня, каже, що причиною трагедії став обрив при гальмуванні двох тросів, кожен з яких витримує по 2400 кілограмів. Як таке могло трапитися, з’ясовує слідство. Є в цій історії багато загадкового, адже того дня Вікторія і Владислав стрибали не першими.
Волинська область.