До трьох з половиною відсотків газу зможуть заощаджувати дніпропетровські тепловики завдяки проведеним заходам з енергозбереження. На якості послуги населенню це не позначиться. Про це заявив директор найбільшого теплопостачального комунального підприємства міста «Дніпропетровські міські теплові мережі» Микола Шипка.

— У зв’язку з необхідністю економії газу цього року підприємство закрило три котельні, які працювали не на повну потужність, — розповів він. — Тепер споживачі, яких вони обслуговували, отримуватимуть тепло від сусідніх котелень.

На підприємстві підрахували, що цей крок дає змогу заощаджувати майже 650 тисяч кубічних метрів газу на рік, що становить майже один відсоток від загальної кількості споживання. Ще дві котельні переведено на вугілля, три модернізовано: в них установлено нові пальники, що дає змогу економити 3,5 відсотка споживання газу.

Тепловикам залишилося закінчити лише три відсотки робіт з підготовки до опалювального сезону. Зокрема, на ДМТМ уже готові 222 котельні з 231, 160 теплових пунктів із 168, повністю відремонтовано найбільші магістральні теплові мережі. Нині тривають планові ремонти деяких котлів, насосів та іншого обладнання.

Водночас борг городян за опалення становить понад 300 мільйонів гривень.

Дніпропетровська область.