Дим від торф’яних пожеж, що огорнув Москву й Підмосков’я, спричинив скасування й затримки десятків рейсів у столичних аеропортах. Однак зараз ситуація покращилася, і, за словами представника Росавіації, всі аеропорти працюють у штатному режимі.
Тим часом у Москві, як і раніше, стоїть рекордна спека, а їдка сиза завіса проникає навіть у метро. Концентрація шкідливих речовин у повітрі в кілька разів перевищує норми. Людям, щоб убезпечити себе від впливу диму, лікарі радять носити марлеві пов’язки, щільно закривати вікна і якомога рідше виходити на вулицю. У столиці відкрито більше сотні соціальних центрів, де можна відпочити від жари та смогу. Коли дим над Москвою розвіється, експерти поки не знають. У столичному Гідрометеобюро вважають, що це відбудеться не раніше середи-четверга.
Натомість глава МНС Росії Сергій Шойгу заявив, що з торф’яними пожежами в Підмосков’ї зможуть впоратися протягом тижня. Поки, за його словами, ситуація в Московській і Нижегородській областях залишається напруженою, передає «Євроньюз».