Кількість жертв природних пожеж у Росії збільшилася й досягла 48 чоловік, повідомили в управлінні інформації МНС. Так, напередодні під час розбирання завалів згорілих будинків у регіонах, що постраждали наприкінці минулого тижня від пожеж, знайдено тіла ще восьми загиблих.
Тим часом у регіонах зафіксовано ще три сотні нових лісових загорянь. Найважчою ситуація залишається в нижньогородському Сарові, де вже кілька днів гасять ліс поруч із федеральним ядерним центром — НДІ експериментальної фізики.
На боротьбу з вогнем кидають нові сили. До гасіння підключено армію, МВС, добровольців-резервістів, працівників Федеральної служби виконання покарань. Рятувальникам удалося вберегти від вогню майже 400 селищ. Через пожежі без житла минулої доби залишилися ще 800 осіб. Раніше глава МНС РФ Сергій Шойгу заявляв, що подальший прогноз розвитку ситуації з пожежами — невтішний.
За попередніми підрахунками, на будівництво й відновлення будинків знадобиться більш як 4,6 млрд. рублів. З передбачених на ліквідацію наслідків пожеж 4,663 млрд. рублів у даний час виділено лише 321 мільйон.