Учора завершився візит в Україну комісара ЄС з питань енергетики Гюнтера Еттінгера, під час якого посадовець запевнив, що Європа має намір цілком підтримати прагнення нашої держави збільшити свою газову транзитоспроможність. Про це, зокрема, пан Еттінгер заявив на брифінгу в Одесі, де відбулася міжнародна конференція «Сприяння енергетичній безпеці й інвестуванню в Чорноморському регіоні: роль багатосторонньої співпраці». Єврокомісар зазначив: «Ми підтримуємо бажання України збільшити газову транзитоспроможність і готові надати необхідну фінансову підтримку».
Також ЄС має намір взяти участь у подальшому розвитку газової інфраструктури, наголосив єврокомісар, оскільки «Україна є надійним сусідом і партнером європейської енергетичної політики протягом багатьох десятиліть». Він також висловив упевненість, що Україна як транзитна країна і «в майбутньому відіграватиме важливу роль для Європи».
Гюнтер Еттінгер додав, що в останні місяці не раз зустрічався з міністром з питань палива і енергетики України Юрієм Бойком. У свою чергу, Юрій Бойко зазначив, що одеська конференція — це «продовження ефективного діалогу, який намітився між Україною і ЄС на всіх напрямах і, зокрема, в енергетичній галузі», передає УНІАН.