Президент США Барак Обама намагався заспокоїти громадськість у зв’язку зі скандалом, спричиненим публікацією інтернет-сайтом Wіkіleaks більш як 90 тисяч секретних документів про воєнну операцію в Афганістані. Після завершення робочої зустрічі зі членами Конгресу США Обама заявив журналістам: «Хоча я й стурбований «витоком» конфіденційної інформації з поля бою, яка потенційно здатна поставити під загрозу життя військовослужбовців і операції, суть полягає в тому, що ці документи не розкривають жодних питань, про які не було б уже відомо з наших громадських дебатів по Афганістану».
Обама підкреслив, що США «протягом семи років не реалізовували стратегію, адекватну викликам в Афганістані. Саме тому нинішній уряд розробив нову стратегію, реалізація якої має бути доведена до кінця. Президент США закликав конгресменів схвалити законопроект про додаткові витрати на воєнні операції. Також Вашингтон наполягає на більшій підзвітності партнерів у Кабулі та Ісламабаді.
Нагадаємо, серед оприлюднених матеріалів були й такі, що вказували на зв’язок між афганськими талібами й пакистанськими спецслужбами.