Пентагон веде внутрішнє розслідування та пошук тих, хто передав у ЗМІ секретні документи щодо війни в Афганістані. Їх публікацію засуджують у США й ті, хто виступає проти самої війни, — усі побоюються, що обнародування інформації може поставити під загрозу життя американських солдатів, які беруть участь у бойових діях.

«Безвідповідальною» назвали публікацію й більшість американських конгресменів. Багато хто з них при цьому однак відзначив, що стратегію США в Афганістані потрібно змінити.
«Наша реакція на таке порушення федерального закону залишається незмінною, — сказав прес-секретар Білого дому Роберт Гіббс. — Але справа ще й у тім, що розголошення імен, подробиць операцій і програм не тільки незаконне, а й може завдати великої шкоди нашим солдатам, тим, хто співпрацює з нашою армією, і тим, хто дбає разом з нами про нашу безпеку».
Тим часом засновник інтернет-ресурсу «Вікілікс» (Wіkіleaks) стверджує, що в його розпорядженні є ще близько 15 тисяч документів, які стосуються міжнародної воєнної операції в Афганістані, і він має намір незабаром опублікувати їх.