Італійська громадськість обурена діями свого Прем’єр-міністра Сільвіо Берлусконі. Він сфотографувався із Президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим на тлі фрески «Таємна вечеря», хоча це суворо заборонено з метою збереження унікальної картини.
Під час недавнього візиту Медведєва Берлусконі показував гостеві монастир Санта-Марія делла Граціє, у трапезній якого і міститься знаменитий твір великого художника. Російський президент захотів сфотографуватися перед фрескою, і його бажання було виконано. Як заявив доглядач художніх цінностей Мілана Альберто Артіолі, він дозволив трьом фотографам зробити знімок російського та італійського лідерів. За словами мистецтвознавця, фотоспалах справді може завдати шкоди художньому творові, однак у цьому випадку було зроблено всього три кадри. Крім того, додав Артіолі, фотографам заборонили брати крупний план і відвели на належну відстань. Звичайним відвідувачам заборонено фотографувати в залах монастиря, так само як і курити, користуватися мобільними телефонами, проносити мокрі парасолі, їжу і напої.
Тим часом представники місцевої опозиції назвали інцидент прикрим, оскільки він дає зрозуміти, що лідерам можна робити все, що заманеться.