Патріарх Московський і Всієї Русі Кирило завершує своє багатоденне українське турне в Києві. Його перебування в українській столиці, як і очікувалося, проходить у більш напруженій обстановці, ніж в Одесі чи Дніпропетровську. Вже напередодні його прибуття в районі Києво-Печерської лаври на кожному розі було розставлено міліціонерів і міцних співробітників спецслужб у цивільному, які вочевидь виділялися з натовпу.

А вже ранком у понеділок на вулиці Володимирській міліція затримала вісьмох представників ВО «Свобода», які збиралися протестувати проти візиту в Україну патріарха Кирила. Пізніше під час урочистого молебню патріарха Кирила до оточеного міліцейським кордоном Софійського собору пройшло з десяток активістів УНА-УНСО. Щоправда, без прапорів і символіки, адже акції протесту на час візиту патріарха було заборонено. Дочекавшись, коли патріарх Кирило завершить молебень, активісти кинулися до службового входу, звідки кортеж патріарха виїжджав до Києво-Печерської лаври. Однак «Беркут» відразу відтіснив їх на інший бік вулиці, тож кортеж провели лише криками «Геть московського попа!». Представники опозиційних партій заявили про незаконне перешкоджання міліцією проведенню акції протесту проти візиту патріарха Московського і Всієї Русі Кирила до Києва.
На знімку: співробітники міліції затримують активістів ВО «Свобода» під час акції протесту проти візиту патріарха Кирила.
Фото Володимира Гонтара/УНІАН.