Поліція розслідує обставини трагедії, що сталася 24 липня в німецькому Дуйсбурзі під час проведення фестивалю техно-музики «Парад кохання», де в тисняві загинуло 19 осіб і більше 300 було поранено. Ангела Меркель доручила перевірити рівень безпеки на всіх подібних заходах.
За попередньою інформацією, організаторам «Параду кохання» було дозволено проводити фестиваль за однієї умови — у ньому візьмуть участь максимум 250 тисяч осіб. Шоу проходило на колишній товарній станції, розрахованій саме на таку кількість людей. Однак загалом на фестиваль прийшло майже півтора мільйона осіб, тобто в шість разів більше.
Глава поліцейського союзу Німеччини Райнер Вендт повідомив журналістам: раніше адміністрацію Дуйсбурга та організаторів фестивалю було попереджено, що місце проведення свята занадто вузьке, через що важко управляти масою людей. Крім того, поліцейські й пожежні ще в 2009 році казали, що на цьому майданчику в Дуйсбурзі потрібен інший підхід до безпеки. Однак через велику вартість нової концепції організатори продовжили проводити «Парад кохання» за старою схемою.
Після трагедії керівники щорічного музичного шоу заявили, що більше ніколи не будуть проводити «Парад кохання». «Я не можу висловити словами той жах, який відчув від того, що сталося», — сказав на прес-конференції головний ідеолог фестивалю Райнер Шаллер. Тим часом поліція Дуйсбурга ідентифікувала 18 із 19 загиблих у тисняві на фестивалі. Серед них виявилося 11 німців, інші — громадяни Австралії, Боснії, Китаю, Італії, Іспанії й Нідерландів.
Нагадаємо, інцидент стався в тунелі колишньої вантажної залізничної станції, яким відвідувачі потрапляли на техно-фестиваль, коли охорона закрила вхід через велику кількість відвідувачів. Фестиваль, незважаючи на те, що сталося, не було одразу припинено, бо влада припустила, що після повідомлень про загибель людей почнеться паніка, що призведе до нових жертв. У зв’язку із цим рятувальникам довелося пробиратись до місця трагедії крізь величезний натовп танцюючих, а трупи та потерпілих виносили під голосний супровід техно-музики...