Практичних підсумків суботнього візиту Прем’єр-міністра РФ Володимира Путіна до  Криму у переддень російського Дня Військово-морського флоту не багато. Можна сказати, що їх і зовсім немає, адже приводом для зустрічі з Віктором Януковичем глава російського уряду назвав недавній ювілей керівника української держави. Деякі експерти у зв’язку з цим навіть охрестили приїзд Путіна в Крим «інспекційним», ну а сам російський прем’єр, який,  крім зустрічі з Президентом України, відвідав байкер-шоу, заявив, що його переговори з Віктором Федоровичем «пройшли прекрасно». «Про флот не згадували», — пожартував Володимир Володимирович.
«Торговий оборот вийшов на докризовий рівень, але в нас ще дуже багато проблем», — вже серйозніше зазначив Путін. «У нас іде низка антидемпінгових розслідувань, в Україні відкриті розслідування, хоча ми домовилися цього не робити. Розглядається питання про можливі обмеження на поставку російського скла в Україну. Україна просить збільшити або не знижувати обсяги трубної продукції, що купується в Україні нашими нафтогазовими компаніями, — перелічив він. — Усе це текучка, але вона важлива для конкретної економічної діяльності, для конкретних підприємств». Утім, усі ці проблеми Путін відразу назвав «сімейно-побутовими». У свою чергу, Віктор Янукович відзначив важливість подальшого розвитку двосторонніх відносин України й Росії і створення діючих механізмів такого співробітництва.
Крім того, російський прем’єр знову заявив про повномасштабну кооперацію ядерних галузей України та Росії. Йшлося про створення великого холдингу, який включав би в себе об’єднання атомних генерацій, об’єднання атомного машинобудування та паливного циклу. Проекти документів про спільну роботу в галузі електроенергетики і гідроенергетики, за словами прем’єра РФ, готові до винесення на засідання Міжурядової комісії двох країн, що має відбутися в п’ятницю. Також він запевнив, що питання поставок українських сталевих труб у РФ будуть вирішуватися на основі консультацій і взаємовигідних домовленостей: «Говорили про розвиток трубопровідного транспорту, про «Південний потік», про розвиток ГТС України, про можливу участь Росії в різних проектах».
А ще журналісти довідалися від Путіна, що він не просто зустрічався з російськими розвідниками, недавно висланими із США, а й співав з ними пісні про Батьківщину. Втім, навіть такі одкровення під диктофон меркли на тлі візиту Володимира Володимировича до байкерів.
«Кажуть, коли байкери звертаються один до одного, вони використовують слово «брат». Спасибі вам щире за запрошення, брати!» — відразу ж узяв бика за роги глава російського уряду, прибувши в стан байкерів за кермом величезного трайка Harley-Davіdson (на знімку). Путін не тільки говорив, як треба, він і одягнений був відповідно: в чорних джинсах, чорній сорочці, кепці й байкерських рукавичках «без пальців».
«Пан Хірург (організатор шоу) розповів мені, що тут зібралася величезна кількість людей зі Східної та Західної Європи. Це унікальне місце для взаємин наших народів», — виявив поінформованість Путін, попутно пояснюючи, що тут у X столітті князь Володимир прийняв християнство, а потім хрестив Русь. Щоправда, переплутав Херсон і Херсонес, але це мало хто помітив. «Треба жити «единым человечным общежитием», — перейшов прем’єр від князів до Маяковського. Й одразу змінив романтичний тон на повчальний: «Скажите «нет» безбашенной езде... Хай живе байк!». Натовп вибухнув, прем’єр зійшов зі сцени. «Розпишіться», — попросила дівчина-байкер, а Путін у відповідь поцілував її протягнену руку, сів на свій Harley, і за його спиною зметнулися два прапори — російський і український...
Учора, обговорюючи візит російського прем’єра в Крим, українські політологи вдалися до народної творчості, назвавши Путіна, мера Москви Лужкова і патріарха Кирила «триглавим драконом», що формує політику сучасної російської імперії стосовно України. При цьому політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач додав, що треба говорити про «чотириголову гідру», згадавши про існування президента РФ Дмитра Медведєва. А от директор Центру досліджень проблем цивільного суспільства Віталій Кулик на продовження теми «страшилок» про триголових і чотириголових заявив, що «ці голови постійно конфліктують, у них є протиріччя». В них він бачить «конкуренцію трьох концепцій стосовно України»...