Бельгія

Бельгійська королева-вдова Фабіола отримала два послання із загрозами, пише бельгійський сайт RTL Іnfo. Вони були надіслані королеві поштою на початку липня. Ці листівки містили зображення труни й повідомлення про те, що 82-річна Фабіола може померти 21 липня — в день, коли в Бельгії відзначають національне свято.
У зв’язку із загрозами, що надійшли на адресу королеви-вдови, бельгійська поліція вживає додаткових заходів безпеки. Повідомляється, що сьогодні — в День нації — охорону королеви буде посилено.
Раніше на адресу королеви Фабіоли вже надходили погрози. В 2009 році пригрозили застрелити її з арбалета під час святкування національного свята. У відповідь Фабіола з’явилася на публіці з яблуком як мішенню, однак замаху так і не було. Проте служба безпеки попросила королеву не повторювати цей жарт нинішнього року.
У Бельгії нині проживають дві королеви — Фабіола й Паола. Фабіола є вдовою короля Бельгії Бодуена І, який помер у 1993 році. Паола — дружина нинішнього короля Альберта ІІ, який доводиться Бодуену І молодшим братом.